KERTAS KERJA PERNIAGAAN

Selamat Datang ke Perkhidmatan Kertas Kerja Perniagaan

@ Rancangan Perniagaan 

ANDA INGIN BERNIAGA ?
 
ANDA SUKAR MENDAPATKAN PINJAMAN BANK?
 
ANDA TIDAK TAHU MEMBUAT KERTAS KERJA?

ANDA BERCITA-CITA MENGEMBANGKAN PERNIAGAAN ANDA?

Kini anda tidak perlu lagi risau memikirkan bagaimana untuk membuat Kertas Kerja @Rancangan Perniagaan.

Kerana kami hadir untuk membantu anda membuat KERTAS KERJA RANCANGAN PERNIAGAAN bagi membantu anda merancang dan mengurus perniagaan anda serta mendapatkan PINJAMAN BANK dan seterusnya memulakan PERNIAGAAN anda sendiri.

APA ITU RANCANGAN PERNIAGAAN (RP).

Rancangan Perniagaan adalah satu format kertas kerja yang diwajibkan oleh intitusi kewangan seperti bank kepada peminjam untuk pinjaman perniagaan.

Untuk mendapatkan Pinjaman dari mana-mana Institusi kewangan, anda perlu membuat satu kertas kerja yang benar-benar menceritakan perniagaan anda serta keperluan anda dalam memulakan perniagaan atau mengembangkan perniagaan anda.

Kertas Rancangan Perniagaan akan menunjukkan KEUNTUNGAN DAN KEMAMPUAN BAYAR BALIK PINJAMAN supaya pihak yang memberi pinjaman dapat memahami dan yakin dengan projek yang anda akan lakukan.

Format dan Standard

Berikut adalah Format Rancangan Perniagaan yang kami sediakan  : –

1) Pengenalan
2) Latarbelakang perniagaan / syarikat
3) Rancangan pentadbiran (Tenaga Kerja)
4) Rancangan pemasaran (Strategi Produk)
5) Rancangan operasi (Jadual Perlaksanaan Projek)
6) Rancangan kewangan
7)Penutup

Semua kertas kerja ini adalah lengkap dengan aspek pengurusan, pemasaran dan kewangan termasuk Lembaran kerja bagi * Aliran Tunai, Unjuran Untung Rugi, Unjuran Kunci Kira-kira( semuanya dalam bentuk Microsoft Excel ).
Anda hanya cuma perlu membuat sedikit pengubahsuaian dengan menukarkan segala butiran tersebut kepada nama Syarikat Anda supaya bersesuaian.

 

PELABURAN ANDA ..
 
 
RM 150.00  RM 90.00 

Mulai tahun 2018

Satu kertas kerja RM 80.00 sahaja.
Beli 2 kertas kerja RM 140.00 sahaja. ( Jimat RM 20) 
Beli 3 kertas kerja RM 200.00  sahaja. ( Jimat RM 40) 
 
 
SENARAI BANK YG MENERIMA KERTAS KERJA MENGIKUT FORMAT INI
 
 

. AGRO Bank

· SME Bank

. PUNB

. Bank Rakyat

. TEKUN Nasional.

. HIJRAH Selangor

. MARA

. Kementerian Pertanian (MOA)

.Koperasi

.Lain-lain

 

Kenapa Anda HARUS memilih KAMI?

. Harga kami amat berpatutan dan jauh lebih MURAH dari yang lain.

. Tempoh penghantaran dalam masa yang cepat melalui email

. Kertas Kerja Projek dan Rancangan

Perniagaan kami adalah berdasarkan

FORMAT dan STANDARD terkini oleh bank-bank dan institusi pembiayaan di Malaysia

CARA PEMBAYARAN

1.) Untuk membuat pembayaran, anda perlu BANK-IN terus ke akaun MAYBANK

Maybank :-        164 557 043 044 – Syarifah Anom 

 2.) Setelah selesai bank in, anda perlu WhatsApp kepada saya mengatakan telah bank in dan memberi alamat email anda kepada saya.

3) Anda akan menerima kertas kerja tersebut melalui email tidak sampai 24 jam dari waktu bank in.

Tuan/Puan boleh menghubungi saya melalui SMS / WhatsApp /email seperti berikut.

e-mail: wadykl@gmail.com

SMS / WhatsApp: 012 637 1987

 

Advertisements

42 thoughts on “KERTAS KERJA PERNIAGAAN

 1. Syarikat kami berminat hendak memulakan perniagaan menternak itik telor. Masalahnya kami tidak pandai membuat kertas kerja untuk dikemukakan kepada Jabatan Pertanian, Negara Brunei Darussalam. Diharap mendapat bantuan dalam menyediakan kertas kerja itu.

  Sekian wasalam.

 2. kertas kerja akan dihantar dlm masa 1 hari setelah wang diterima. utk 3 kertas kerja tersebut, sy menwarkan hanya rm300 shj drp rm450.

 3. saya menjalankan perniagaan kad prabayar ada ssm tapi tiada premis.. bermula di rumah sahaja.. mcm mana nak buat kertas kerja utk pinjaman bank?

 4. Saya berminat untuk mengusahakan tanaman herba seperti misai kucing,kacip fatimah,tongkat ali dan lempoyang di kawasan seluas 6 ekar yang terletak di kawasan tanah berbukit yang subur. Saya nak buat pinjaman untuk penanaman herba tersebut. Bagaimana untuk membuat kertas kerjanya.

 5. saya ditugaskan oleh boss saya untuk membuat kertas kerja bagi menjalankan penternakan ikan dalam sangkar ditasik kenyir( ikan talapia,patin )yang dah besar,bukan anak ikan.boss mahu lakaran kolam berjumlah 4 biji beserta dengan sebuah restoren terus kesangkar ikan,utk pengetahuan tuandisitu sudah ada wakaf kecil menuju ke tasik.jadi bolehkah pihak tuan membuat kertas kerja itu pada saya.tk

  1. Ok…saya akan bagi anda template kertas kerja khusus utk ternakan ikan sangkar yang dah siap berserta illustrasi. Jika setuju, SMS saya. tq

 6. saya nak memulakan perniagaan ternakan ikan air tawar di dlm sangkar di sg perak,seperti patin & jelawat,saya telah menemui pegawai perikanan,dia mncdngkn agar saya menyediakn kertas kerja,beserta jenis sangkar,bolehkh en.wady menolong?

 7. saya bercadang untuk membuka ladang ternakan sayur-sayuran di tanah kepunyaan keluarga di kota tinggi. Memandangkan tanah nyer berdekatan dengan sungai johor, kami juga bercadang untuk menjalankan ternakan ikan sangkar air tawar – Mohon bantuan kertas kerja pihak tuan untuk membuat pinjaman modal dengan pihak AGRO Bank

 8. Saya perlukan satu kertas kerja tanaman sawit dari mula teroka tanah hingga pegeluaran hasil kos untung rugi termasuk sewaan/pajakan tanah. tq

 9. saya ingin memulakan perniagaan butik pengantin.Buat masa sekarang,saya hanya membuat freelance makeup tetapi untuk pengantin yang memakai hijab sahaja disebabkan kewangan tidak mencukupi untuk membeli set rambut.bolehkah pihak tuan/puan membuat kertas kerja untuk saya?tetapi bolehkah jika saya hanya buka perniagaan di rumah sahaja?

 10. saya ada kolam ternakan ikan keli kecil-kecilan..nak buat pinjaman agro bank untuk besarkan perniagaan..boleh buat kertas kerja tak?? anggaran pinjaman sebanyak 38ribu..

 11. saya memerlukan kertas kerja utk perniagaan kedai buku yg sedia ada. cume kedai buku tersebut tidak mendapat sambutan yg menggalakan. boleh ke pihak puan menydiakan kertas kerja beserta pelan pemasaran yg efektif serta terperinci utk kedai buku ini termasuk membuka booth, jualan online dan iklan melalui akhbar. beserta jadual perlaksaan nya sekali.

 12. kertas kerja yang saya perlukan mesti ada perkara2 berikut:

  1. contoh tapak cadangan utk premis cuci kereta
  2. modal yg diperlukan dan hitungan yang terperinci
  3. bayaran2 bulanan termasuk gaji pekerja, bil elektrik, dan air, sewaan n dll.
  4. angaran kereta dicuci sehari dan pendapatan sehari, sebulan, setahun.
  5. apakah risiko2 yang terbabit dan kesan pada pendapatan
  6. keuntungan sebulan setelah tolak pembayaran dan risiko2.
  7.kajian pasaran mengenai lokasi jln dan berhampiran dgan kwsan2 apa.
  8 business model utk business cuci kereta .

  jika ada, please email pada sy yg terperinci….iera_scoot1436@yahoo.com

 13. salam tuan,,saye zhafri dari Gombak..saya berminat nak buat ternakan ayam pedaging secara kontrak dengan syarikat Charoen Pokphand..tolong buat kertas kerja yang lengkap selengkap-lengkapnya dari mula projek sampai abis projek dan rancangan kewangan sekali ok..untuk saya mohon pinjaman dengan mana2 institusi pembiayaan..saye nak kertas kerja pakej B..tolong buat segera ye,,kalau da siap nanti,hubungi saye,di 014- 8090 933 dan saye akan bank in pembayaran segera.dan,,sila email pada sye muhamadzhafribinbahari@yahoo.com..TQ

 14. Dah receive kertas kerja ternakan ayam tu dalam 24jam, ianya lengkap dan sungguh professional. Terima kasih encik Wady.

  siapa2 ingin untuk memulakan business, this is the best place to get your proposal. RECOMMENDED

 15. Mohon beri satu template kertas kerja utk :-
  1. tanaman sawit dari mula meneroka tanah hingga pengeluaran hasil
  2. ladang kambing.
  Sekian.terima kasih

 16. Salam…sy ingin mengetahui kertas kerja bagi perniagaan rakan saya.beliau menjlnkn perniagaa. Mknan ringan..jus dan keropok..boleh bantu saya…ape yang perlu ade dalam sebuah kertas kerja..tQ

 17. Saya bercadang utk menubuhkan satu syarikat sdn.bhd. dlm prniagaan pembuatan acuan plastik..,(molding) bolehkah tuan tunjuk bagaimana cara utk mbuat kertas kerja..tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s