Rancangan Perniagaan Terkini 2016

Pada tahun 2016, Kos Kehidupan rakyat Malaysia semakin menghimpit apatah lagi setelah GST di perkenalkan. Sekali lagi kita akan bersa terhimpit jika TPPA di mulakan tidak lama lagi. .

Atas dasar itulah ramai yang mula ingin menambah pendapatan sampingan …

Kini atas sambutan yang sangat menggalakkan , maka kami telah menyediakan beberapa kertas kerja yang terkini dan terbaru di pasaran.

Antara yang terkini ialah

ANTARA KERTAS KERJA YANG KAMI SEDIAKAN

TERNAKAN
. Ternakan Lembu Pedaging
. Ternakan Lembu Tenusu
. Ternakan Lembu Feedlot
. Ternakan Lembu Integrasi
. Ternakan Kambing Jamnapari
· Ternakan Kambing Boer
. ternakan Kambing Pedaging
. Ternakan Kambing Tenusu

. Ternakan Ayam Pedaging
. Ternakan Ayam Kampung
. Ternakan Ayam Serama
. Ternakan Ayam Seratik
. Ternakan Puyuh Pedaging
. Ternakan Puyuh Penelur
. Ternakan Itik Muscovy
. Ternakan Itik Telor
· Ternakan Ikan Keli
. Ternakan Ikan Laga
· Ternakan Ikan Talapia
· Ternakan Ikan dalam sangkar
· Ternakan Ikan Hiasan
· Ternakan Lintah
. Ternakan Lebah Madu
. Ternakan Lebah Kelulut
· Ternakan Cacing
. Ternakan Burung Walit
. Ternakan Rusa
. Ternakan Arnab
. Ternakan Aquakultur
. Ternakan Udang
. Ternakan Udang Galah
. Pelbagai jenis ikan air tawar / masin, kolam, sungai, kanvas, dll

PERTANIAN
. Tanaman Kelapa Sawit
· Tanaman Kelapa Matag
. Tanaman Getah
. Tanaman Hidroponik
· Tanaman Cili
· Tanaman Herba
. Tanaman Cendawan
· Tanaman Jagung
. Tanaman Betik
. Tanaman Belimbing
. Tanaman Nanas
. Tanaman Tembikai
. Tanaman Timun
. Tanaman Duku Langsat
. Tanaman Durian
. Tanaman Serai
. Tanaman Stevia
. Tanaman Tebu
. Tanaman Nenas
. Tanaman Orkid
. Tanaman Kopi
. Tanaman Koko
. Tanaman Pisang
. Tanaman Fertigasi
. Tanaman Hidroponik
. Tanaman Seaweed / Rumpai Laut
. Tanaman Pokok Gaharu
. Tanaman Dragon Fruit/ Buah Naga (Pitaya)
. Tanaman Avocado
· Tanaman Sayur2an ( bendi, bayam, sawi dll)
. Tanaman kekacang (kacang botol, panjang, bendi dll)
. Tanaman Pokok Hiasan ( Orkid, bunga dll)

PERNIAGAAN
. Bisnes Car Wash
. Bisnes Cyber café
. Bisnes Coffee Shop
. Bisnes Coklat
. Bisnes Cookies
. Bisnes Saloon (Beauty center)
. Bisnes Butik
. Bisnes Alatulis
. Bisnes Kedai buku
. Bisnes Restoren
. Bisnes Restoren Organik
. Bisnes Kedai R & R
. Bisnes Catering
. Bisnes Burger
. Bisnes Nursery
. Bisnes Hardware
. Bisnes Farmasi
. Bisnes Foodcourt
. Bisnes Kafe
. Bisnes Jeruk Madu
. Bisnes Kedai Koperasi
. Bisnes Kedai Gunting Rambut
. Bisnes Kedai Muzik
. Bisnes Kedai Kek / Muffin
. Bisnes Bakeri
. Bisnes Kedai Foto / Gambar
. Bisnes Kedai Fotostat
. Bisnes Stor Simpanan
. Bisnes Software
. Bisnes Barangan import dari China/Vietnam
. Bisnes Khidmat Rundingan ( Consultant)
. Bisnes Perkhidmatan Laman Web
. Bisnes Penerbitan
. Bisnes Pembuat Batu Nesan
. Bisnes Pengurusan Acara ( Event Management)
. Bisnes Pemprosesan makanan
. Bisnes Dobi
. Bisnes Nursery / Pengasuh Bayi
. Bisnes Percetakan
. Bisnes Makanan Ringan
. Bisnes Jahitan & Sulaman
. Bisnes Frozen Food
. Bisnes Telekomunikasi
. Bisnes Koperasi
. Bisnes Kedai Runcit
. Bisnes Sekolah Memandu
. Bisnes Produk Perkahwinan
. Bisnes Dandanan Rambut
. Bisnes Cenderamata / Cenderahati
. Bisnes Baikpulih Komputer
. Bisnes Baikpulih Handphone
. Bisnes Francais
. Bisnes Stesen Minyak
. Bisnes Homestay
. Bisnes Agensi Pelancongan
. Bisnes Agensi Pekerjaan
. Bisnes Sekolah Memandu
. Bisnes Spa & Kecantikan
. Bisnes Pusat Tuisyen

. Bisnes Pusat Latihan Golf

. Bisnes Pusat Kitar Semula

. Bisnes Pembuat Batu Nesan

. Bisnes Barangan Import dr Vietnam

. Bisnes Consultant Service

. Bisnes Training & Consultancy
. Bisnes Lanskap & Hiasan Taman
. Bisnes Butik Pengantin
. Bisnes Andaman Perkahwinan
. Bisnes Pakaian Haji & Umrah
. Bisnes Fotografi
. Bisnes Pest Control
. Bisnes Kedai Haiwan
. Bisnes Kelab Kecergasan / Gymnasium
. Bisnes Kafe
. Bisnes Kedai Cermin Mata
. Bisnes Kedai Muzik
. Bisnes Kedai Pasu Bunga
. Bisnes Korset
. Bisnes Kiosk Wifi
. Bisnes Ice Blended / Ice Cream
. Bisnes Waffle Stick
. Bisnes Warong Nasi Campur
. Bisnes Snek
. Bisnes Jagung
. Bisnes Kedai Tayar
. Bisnes Servis Kereta / Motosikal
. Bisnes Membaiki Telefon Bimbit
. Bisnes Cetakan T Shirt
. Bisnes Printing
. Bisnes Vending Machine
. Bisnes Servis Aircond
. Bisnes Servis Kediaman
. Bisnes Soft Furnishing
. Bisnes Spa
. Bisnes Taska / Tadika
. Bisnes Kontraktor Binaan
. Bisnes Kontraktor Elektrik
. Bisnes Kontraktor Mengecat / Konkrit

. Bisnes Homestay

. Bisnes Futsal

. Bisnes Kedai Makan R & R

. Bisnes Warong Nasi Campur

. Bisnes Francais

 

 

101 Responses to “Rancangan Perniagaan Terkini 2016”

  1. siti noorain Says:

    sye nk buka kdai aksesori kereta n baik pulih kereta..bolet tlg wat kertas kerja?

  2. Zul Says:

    Ade contoh kertas kerja bengkel motorsikal?

  3. elia Says:

    Hai
    Mcm mana nak dapat kertas kerja fotostat ..
    Tq

  4. mohd safar bin md kassim Says:

    hai. sy perlukan bantuan untuk kertas kerja telefon bimbit dan pertanian (tanaman buah markisa/buah susu

  5. Zierwa Zainal Says:

    Assalamualaikum..

    mcm mana ye sy nk dptkan contoh RP untuk kedai potostat dan kafe? sbbnya salah satu assigmnent saya kena buat RP.. huhu

    terima kasih..

  6. rara Says:

    nak dalam bentuk pdf…msg saya

  7. Ruslee Abdul Jalil Says:

    Saya berminat tentang Ternakan Lembu Pedaging/Feedlot

  8. izdarul ismail Says:

    Ada x kertas kerja yg complete utk nak dapatkan pinjaman…
    Kertas kerja berkaitan road marking n road furniture….
    Main core utk buat tepung cat jalan sendri thermoplastic hot melt… Dan dalam masa sama supply perabut jalan

  9. ira Says:

    Boleh x bg contoh kertas kerja andaman perkahwinan…
    Atau berbayar or mcmne yer? Tq

  10. Helmy Says:

    Salam, bagaimana saya boleh mendapatkan kertas kerja untuk bisnes berikut:
    1. Bisnes Produk Perkahwinan
    2. Bisnes Butik Pengantin
    3. Bisnes Andaman Perkahwinan

  11. zaini Says:

    saya nak kertas kerja kedai cermin mata, email kan syarat2 tuan ke mohdnoruzaini@gmail.com terima kasih

  12. shamil Says:

    Hai..
    Saya berminat untuk dapatkan kertas kerja Bisnes Hardware dan Kedai Tayar..Harap dapat bantu..
    TQ..

  13. Zul Says:

    Hai boleh email saya lebih lanjut. Bisnes fotografi dan printing

  14. shuhada Says:

    tolong bg contoh rp kedai gunting rambut

  15. SHERY Says:

    as salam sy nak beli rp bisnes stesen minyak

  16. syikin Says:

    boleh email rp kedai telefon dan kedai kek

  17. Just Me Says:

    brapa fee-nye untuk complete set RP dgn financial analysis? harap dpt reply.thanks

  18. fateen Says:

    salam tlg emailkan rp utk kedai hardware @kontraktor

  19. azizan Says:

    Salam semua , saya berminta untuk mendapatkan kertas kerja untuk perniagaan telekomunikasi. contoh dalam pdf pun ok.
    Bole email kepada saya : mohamadazizan2013@gmail.com atau : call/whatssapp : 0122132184

    terima kasih

  20. rosma Says:

    salam… boleyh emailkan pd sy kertas kerja butik pengantin dan andaman pengantin…. terima kaseh byk2 ye

  21. wanzull Says:

    tolong pm saya untuk saya dapatkan malumat rm kontraktor binaan

  22. amy Says:

    assalamualaikum.saya perlukan kertas kerja yang lengkap untuk wedding&event planner.

  23. norhasimah Mdsudin Says:

    Saya berminat utk buka bisnes hardware. Bleh berikan contoh kertas kerja.

  24. siti Says:

    salam…
    Bagaimana nak dptkan kertas kerja untuk bisness butik pengantin,produk perkahwinan,andaman perkahwinan & kedai kek/muffin…tq~

  25. Siti Says:

    Please email saya harga utk dapatkan pelan perniagaan agensi pekerjaan.

  26. Hanum Says:

    Salam.
    Saya perlukan bantuan untuk kertas kerja kafe & butik (2 in 1).

  27. Cats1303 Says:

    Pm mcm mn langkah2 nya..

  28. nuralin Says:

    bleh tlg sdiakn RP utk perniagaan hartanah cth; beli rumah utk dijual, disewa, buat homestay dan beli rmh kdai utk dsewakn. tlg email sgra ye..tqvm

  29. Halem 010 225 2809 Says:

    Rancangan Perniagaan Bisnes Kontraktor Elektrik…bole email details kt saya ; ibcst.halem@gmail.com or contact 0102252809

  30. shukri Says:

    boleh tlg send detail tntg perniagaan tayar . mohdshukri199@yahoo.com

  31. izham Says:

    Boleh emailkan sy kertas kerja utk homestay?

    Tq

  32. Mohd Faizal Says:

    saya berminat utk rancangan perniagaan rumpai laut, mohon bantuan tuan.

  33. fir Says:

    tlg send ttg perniagaan car wash spa. 0199872344. khas utk pinjaman dgn bank

  34. sariyan Says:

    sy berminat perniagaan butik …blh email kn sy..ke bagai mna cara nya utk dpt kn kertas kerja tu

  35. kh2imtiyaz Says:

    Boleh emailkan saya RP untuk Kedai Dobi/Dobi Layan Diri…utk buat loan bank…terima kasih

  36. nurhidayah azmi Says:

    saya berminat utk rancangan perniagaan percetakan

  37. faridah Says:

    saya berminat utk mendapatkan kertas kerja homestay…mohon maklumat lanjut ..tq

  38. faezah Says:

    Sy memerlukan bantuan untuk Bisnes Andaman Perkahwinan..emailkan sy syarat2 nyer yer…tq

  39. azizah bt karim Says:

    Saya ingin membuka pusat tuition. bantu saya untuk membuat kertas kerja. t.kasih.

  40. sharif Says:

    Assalamualaikum…saya berminat dengan kertas kerja penternakan burung walit.Bleh tolong emelkan pada saya perkara yang berkaitan untuk saya dapatkan kertas kerja ini.satu lagi pertanyaan,adakah ianya dijamin lulus bank@camner?ni emel saya.solution08@gmail.com

  41. Nurul Nazruddin Says:

    boleh dapatkan kertas kerja untuk perniagaan kedai bunga? Tq.

  42. fitri Says:

    Ada x cnth kertas kerja stesen minyak?

  43. nurfitri binti moktar Says:

    Ade x cnth kertas kerja stesen minyak?

  44. Nizar Says:

    Minta tlg fwd kan kertas kerja utk pembukaan stesen minyak.

    Tq2

  45. Rodin Says:

    Ada kertas kerja HomeStay?

  46. reyn Says:

    sy berminat nak minta kertas keja utk biz hardware..tq

  47. fatin nadhirah Says:

    Boleh emailkan cth kertas kerja for bisnes butik?

  48. TINI Says:

    BERAPA BAYARAN YA UNT SETIAP PAPERWORK.TQ

  49. zulaihazaid Says:

    saya memerlukan kertas kerja utk bengkel kereta ASAP..tolong bntu sy..tq

  50. mira Says:

    Bagaimana nak dptkan kertas kerja untuk bisness butik pengantin,produk perkahwinan,andaman perkahwinan? mohon bantuan tuan

  51. farah Says:

    Saya nk kertas kerja bisnes car wash…
    sila email di rjfarahdyba_adam@yahoo.com

  52. Muhamad Yusri Says:

    Sy berminat untuk dapatkan kertas kerja pusat tuisyen.

  53. Azmie Says:

    saya berminat untuk dapatkan kertas kerja ternakan rusa dan juga tanaman kelapa matag..email ke ainfaqihah.trading@gmail.com terima kasih..

  54. azura Says:

    Saya berminat untuk kertas kerja memohon premis di mall. mohon email / hubungi saya damayers@gmail.com T.kasih

  55. putri Says:

    salam ,, sy ingin membuka butik dan andaman .. boleh bantu sy utk kertas kerja ??

  56. Ibrohimovic Says:

    As salam tuan blh dapatkan saya RP untuk bisnes kontraktor bagi kerja membekal..tq

  57. Nur zana emelylia Says:

    Sy ingin tahu kertas kerja tanaman kopi

  58. Nur zana emelylia Says:

    Kertas keja tanaman kopi

  59. Iza Says:

    Proposal sample untuk butik baju. Terima kasih

  60. fauzi Says:

    As salam,
    Saya berminat dan sedang mencari rancangan perniagaan utk perniagaan dobi layan diri, boleh admin bagi set lengkap utk prniagaan trsebut..

  61. fazira Says:

    Assalamualaikum,,hye..
    Saya berminat untuk buka perniagaan fotostat dan alat tulis…boleh saya dapatkan kertas kerja?saya juga ingin mendapatkan bantuan kewangan daripada sme bank..saya mohon ada yang sudi membantu..zira_joe@ymail.com

  62. uda Says:

    Mohon Rancangan Perniagaan Terkini untuk Bisnes Lanskap & Hiasan Taman, Bisnes Frozen Food dan bisnes kiosk, terima kasih.

  63. julie Says:

    please email julieartjuju@gmail.com untuk kertas kerja perniagaan bengkel kereta

  64. Azrul Says:

    sy berminat untuk kertas rancangan perniagaan pelancongan… email azrul.noh@georgetowncityhotel.com ….. tq

  65. Ruby Says:

    Blh saya dapatkan kertas kerja untuk butik pengantin? TQ

  66. rogayah judin Says:

    salam tolong bantu saya buatkan kertas kerja ttg bisnes ternakan ikan..

  67. faza Says:

    saya berminat dengan bisnes cenderahati; bagaimana? TL

  68. LINDA ALIS Says:

    hardware plss

  69. tengku eLL Says:

    salam.. sy nk contoh rp untuk perniagaan dobi.. nk guna sebagai rujukan.. kne buat assingment mengenai kdai dobi🙂
    harap tuan dapat tolong😉

  70. el azrel Says:

    boleh saya dapatkan kertas kerja untuk kedai aksesori telefon.. saya baru nak mula untuk membuka kedai menjual aksesori telefon harap dapat memberi bantuan, tq

  71. ajie Says:

    boleh emailkan kertas kerja untuk dobi layan diri? terima kasih

  72. ayu Says:

    Salam, Boleh bantu saya untuk memberikan contoh kertas kerja bagi membuaka butik pengantin. Sekian, terima kasih.

  73. ayu ayuni Says:

    salam…boleh tak saya nak minta jasa baik tuan/puan untuk bantu saya mendapatkan kertas kerja untuk bisnes butik pengantin? ini email saya anakdara_94@yahoo.com..papew email sy ok ..tq

  74. fatin Says:

    Salam.. Sy da memulakan bisnes pest control dan skg sy ingin menambahkan keperluan… Boleh beri sy contoh kertas kerja untuk pest control? Contact no sy 0196251035 fatin… Secara segera….sy amt2 memerlukan

  75. shafiq Says:

    assalamualaikum..dengan budi bicara tuan pemilik wordpress ini.. saya ingin minx jasa baik tuan untuk emailkan kpd sy, cntoh RP bisnes kontraktor mengecat/konkrit…shafiq_edu_dlm2010@yahoo.com

  76. rohaya Says:

    Boleh dapatkan contoh kertas kerja kedai dobi di ipta/kolej

  77. sue Says:

    hi, saya merancang untuk membuka perniagaan percetakan, boleh emailkan saya sample kertas kerja? tQVm

  78. mykertaskerja Says:

    Bagi semua yg meminta kertas kerja…anda boleh membuat pembayaran dengan bank in ke akaun yang diberi dan kemudian SMS sy alamat email tuan/puan. Saya akan emailkan kertas kerja tersebut secepat mungkin. Terima kasih atas minat tuan/puan.

  79. rodin Says:

    Saya memohon kertas kerja homestay….rodin859@yahoo.com

  80. azie Says:

    sy nak kertas kerja service aircond…macam mn caranya

  81. azie wan Says:

    sy nak kertas kerja service aircond..mcm mn nak dpt yer

  82. yatt Says:

    saya memohon kertas kerja untuk business butik

  83. mykertaskerja Says:

    Semua comment anda akan saya beri feedback melalui email anda..tak semseti saya post di sini….harap maklum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: